Despre asigurarea CASCO !

cascoO polita CASCO este o asigurare care va protejeaza propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent daca sunteti responsabil sau nu de producerea acestora

In forma sa cea mai simpla, o polita CASCO acopera urmatoarele riscuri:

1. Avarii:
– ciocniri, rasturnari, derapari, zgarieri, cadere in prapastie, cadere in apa, caderea unor corpuri pe autovehicul etc.;
– actiuni rauvoitoare ale tertilor (vandalism);
– incendiu, trasnet, explozie;
– grindina, inundatie, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, avalanse de zapada.

Inainte de a va putea face o polita de asigurare facultativa ( CASCO ) aveti nevoie de o polita de asigurare RCA . Pentru a obtine cea mai buna oferta RCA intrati pe siteul nostru : http://www.cn-asig.com/

2. Furt:
– furtul autovehiculului sau al unor parti componente ale acestuia (insotit de pagubele produse masinii in urma furtului sau tentativei de furt – geamuri sparte, incuietori stricate, inlocuirea seturilor de chei, etc.)

Obiectele asigurate pot fi orice vehicule rutiere autopropulsate, destinate transporturilor  de  bunuri sau persoane, inclusiv remorci / semiremorci / rulote tractate  de  acestea inmatriculate in Romania si aflate in posesia legala a asiguratului. Se pot asigura autovehiculele care au o stare buna de functionare, cu inspectia tehnica periodica inca valabila si care nu depasesc o anumita vechime (de obicei 12 ani).

Polita se incheie dupa inspectarea in prealabil a vehiculului de catre un reprezentant al companiei de asigurari, moment in care acesta va efectua si fotografii ale masinii, va nota imbunatatirile sau modificarile aduse masinii (daca este cazul – sistem audio nou, jante, etc.) si va constata eventualele daune existente care nu vor fi despagubite, intocmindu-se astfel un raport de inspectie semnat de ambele parti.

Fransiza:
Majoritatea companiilor de asigurari practica un sistem de fransiza pentru politele CASCO. Aceasta reprezinta partea din despagubire suportata de asigurat sau, cu alte cuvinte, ceea ce nu despagubeste asiguratorul.

Fransizele pot fi aplicate sub forma de suma fixa (ex: 100 euro), sau ca procent din despagubire, defalcat pentru toate riscurile (furt total, dauna totala, furt partial sau dauna partiala). Astfel, presupunand ca polita prevede o fransiza de 100 euro, iar paguba este evaluata la 500 euro, atunci asiguratorul va despagubi doar contravaloarea a 400 euro.

CUM ALEGEM POLITA CASCO ?

In primul rand, trebuie stiut ca politele de tip CASCO difera de la o companie la alta, in ciuda faptului ca denumirile produselor pot fi de multe ori asemanatoare. In plus, unele clauze contractuale ce sunt incluse in asigurarea CASCO standard de catre un asigurator pot fi acoperite numai contra cost la alte societati.

Astfel, unele companii de asigurare ofera produse de tip CASCO care acopera doar anumite riscuri, renuntarea la unele clauze insemnand de cele mai multe ori si o reducere a primei de asigurare.

Sa presupunem ca nu aveti nevoie de acoperire pentru furtul integral al masinii, dar considerati ca pot fi furate parti componente. Astfel, renuntarea la acoperirea pentru furt total si pastrarea celei pentru furt partial inseamna o reducere a primei de asigurare. Cu alte cuvinte, mai putine riscuri acoperite inseamna un pret mai scazut. Dar atentie la ceea ce va doriti cu adevarat!

Foloseste calculatorul rca pe al doilea site al nostru http://www.calculator-rca-ieftin.ro/

De aceea, primul si cel mai important sfat pe care vi-l dam este sa solicitati reprezentantului companiei de asigurari toate informatiile despre polita pe care doriti sa o achizitionati.

In al doilea rand, va recomandam sa alegeti o companie de asigurari care sa aiba sistem de decontare directa cu service-urile auto. Acesta presupune plata despagubirii de catre compania de asigurari direct catre service.

Daca nu exista decontare directa intre service si asigurator, exista posibilitatea sa fiti nevoiti sa suportati din buzunarul propriu costurile reparatiei, urmand ca apoi sa recuperati banii de la asigurator.

In al treilea rand, va sfatuim ca la incheierea unei polite de tip CASCO sa aveti in vedere si faptul ca, de cele mai multe ori, pretul (prima de asigurare) este si el un indicator al calitatii serviciilor ce va sunt oferite. Informati-va despre promptitudinea cu care o companie isi despagubeste clientii inainte de a va decide!